31.5.09

King Africa versiona "La bomba" para el Follonero.

El PP pot guanyar les eleccions i reforçar la majoria conservadora a Europa.


El secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, ha alertat del risc de no anar a votar el proper 7 de juny ja que “el PP pot guanyar les eleccions i reforçar la majoria conservadora a Europa”.


Segons Zaragoza, les enquestes indiquen que la participació en els propers comicis podria baixar, i és en aquest context que ha fet una crida a la gent a participar i anar a votar. “Si la gent va a votar el resultat no serà el que diuen les enquestes –ha afegit- i el nostre país podrà ajudar a que a Europa hi hagi una majoria progressista i d’esquerres”.


José Zaragoza ha fet aquestes declaracions durant la presentació del material de campanya del PSC, amb el lema “No votar té conseqüències”. El dirigent socialis ta ha apuntat que amb aquesta campanya “volem fer reflexionar a la gent que hi ha el risc d’una victòria de la dreta”, que segons ell “voldrà convertir el resultat de les eleccions en el que no són i les presentarà com una moció de censura contra els governs de progrés”.


Finalment, el secretari d’organització del PSC ha afirmat que “les polítiques que ens interessen a Europa són polítiques de protecció social” mentre que “la majoria conservadora de populars i liberals aprofundeix en les polítiques només dirigides als mercats”.

29.5.09

Finalment un canvi a Pallejà.

El Grup Municipal Socialista a Pallejà te molt clar que ha de treballar amb força per millorar el nostre poble, no te cap importància si formes part del govern o no, el nostre grup treballa per fer propostes i aconseguir que l’actual govern municipal faixi alguna bestiesa menys. Evidentment aquesta tasca és difícil i possiblement poc agraïda, no obstant, la confiança i la satisfacció d’estar complint amb la nostre obligació, son suficients per seguir dedicant cada dia més esforços i coneixements. Hem d’aconseguir que aquesta substitució d’alcalde de Entesa a CIU sigui l’oportunitat per millorar alguna cosa, per aconseguir que aquesta no sigui una legislatura perduda, per aconseguir protegir el més possible els interessos de les veïnes i veïns de Pallejà. Més control de les despeses dins del descontrol i la falta de transparència actual, més treball i menys festa, més dedicació i menys arrogància. Una cosa esta clara, que aquesta alcalde que ara finalitza, serà recordada com una de les èpoques més fosques i desgraciades dels darrers trenta anys de governs municipals, potser així farem net i aconseguirem que les veïnes i veïns de Pallejà tinguin un futur millor com a poble.

23.5.09

Dues bones noticies poden fer una dolenta.


Els incompetents de l’actual equip de govern de Pallejà integrat per Entesa i CIU, han aconseguit convertir dues bones noticies en una mala noticia.

Ciments Molins esta construint un nou forn, teòricament més eficient, més sostenible i per tant menys contaminants. Es evident que això és una bona noticia. No obstant la ubicació del nou forn, el impacte visual per el municipi, que podria haver estat resolt, tant sols amb la modificació de la seva ubicació, han convertit aquesta bona noticia, en un perjudici per les veïnes i veïns de Pallejà, que observen un cop més com aquesta gent esta fent malbé Pallejà.

Que Ciment Molins decideixi fer donació d’uns diners a l’Ajuntament de Pallejà, desprès de tants anys de contaminació i molèsties, és una bona noticia. Que aquest fet coincideixi amb el moment actual i amb la construcció del nou forn, és un fet peculiar.


No pensem malament, pro que te que veure la ubicació del nou forn, el silenci que sotmet l’Ajuntament de Pallejà a aquest procés. Diria que arribant a cert misteri.


Que pensen amagar?

Com pot ser que manipulant constantment les informacions i parlant de transparència, siguin capaços d’intentar tapar el que significa la construcció d’aquest nou forn. Teòricament significa la construcció d’un forn que substituirà l’actual, que emetrà menys elements contaminants i que garanteix el manteniment de l’ocupació.


Que volen amagar?


En fi, que tot el contrari del Rei Midas, que tot el que tocava és transformava en or, tot el que toca aquest Govern Municipal de l’Ajuntament de Pallejà és torna en desastre. El poble és més brut, els carrers estan abandonats, els equipaments deteriorats i la qualitat dels serveis més deficient.


Al contrari del Rei Midas, tot el que toquen aquests incompetents perd el seu valor i Pallejà va perdent i perdent.

22.5.09



Hace tiempo que decimos que este año toca. Hace meses que exhorto a los militantes de mi agrupación con la necesidad de tomarnos muy en serio todos los comicios electorales y evidentemente también las Elecciones al Parlamento Europeo.


He oído a veces esa frase tan manida, “lo nuestro son las municipales” o total con lo pequeño que es mi municipio, para cuatro votos no pasa nada. Mentira, es un peligroso engaño pensar que con esforzarnos en las Elecciones Municipales ya está todo, que con conseguir la concejalía o la alcaldía, ya está todo, mentira.

Para desarrollar una buena política municipal necesitamos cada vez más de todas las instituciones. ¿Cuántos proyectos hemos financiado en nuestro municipio con fondos europeos? ¿Cuántas transposiciones de directivas europeas hemos tenido que aplicar en los últimos tiempos?

Y yo pienso, poco pero pienso ¿Queremos que estas decisiones estén en manos de la derecha europea?
De una derecha que crea campos de concentración en Italia, campos de tortura en Guantánamo o Irak, propone las 65 horas semanales para nuestros trabajadores y casi lo consigue.

Yo lo tengo muy claro, posiblemente en los comicios electorales que puedo influir más será en la municipales, pero en la europeas nos jugamos los cuartos y otras muchas cosas, por tanto que no nos confunda la noche de la crisis, la derecha no puede regir los destinos de Europa.

2009 las Europeas, 2010 la Autonómicas y por fin 2011 la Municipales, nos jugamos mucho.

19.5.09

Pallejà i les mentides piadoses o no tant.

L’Actual equip de govern a l’Ajuntament de Pallejà, te un veritable problema amb el temps.



Donat que el temps posa a cadascú al seu lloc, el govern d’Entesa a de cedir l’alcaldia a CIU i tenen la sensació, realment certa, de que no han fet res. Han perdut el temps per el bars, de festa en festa, d’excursió en excursió, o contractant a dit a alguns dels seus amics o coneguts.


Tant de temps explicant que ells eren el canvi a Pallejà i el temps els ha posat al seu lloc, el temps a desvetllat la cortina de fum que ells estaven posant davant de les veritables intencions que tots a aquestes alçades coneixem.


Les veïnes i veïns de Pallejà son persones intel·ligents als que Entesa a pogut enganyar un cop, pro no un altre, per tant l’angoixa del pas del temps es encara més terrible per aquesta gent, Entesa serà aviat quelcom del passat, el govern d’Entesa serà recordat com un desafortunat accident en l’historia, com un fet puntual que no pot repetir-se, dos anys han estat un preu molt car per la mentida.


Dir a aquestes alçades que han fet una segona promoció d’habitatge, que no saben que les veïnes i veïns de Pallejà no son tontos? Que pensen que ningú recorda que aquesta promoció es va fer l’anterior legislatura? Que no reconeixen que per la seva mala gestió els pisos continuaven buits molts mesos desprès de la seva construcció?


Es evident que per aquests responsables municipals d’Entesa la veritat no te importància, al igual que llei es per ells un text indicatiu que no estan obligats a complir, com la resta de ciutadans que respectem les normes i un valors imprescindibles per fer de la nostre una societat que mereixi defensar, ells defensen les seves rendes.


Prenguem aquest relleu a l’alcaldia amb alegria, com un pas més per la fi d’aquesta situació irregular i de les politiques de la mentida i la menjadora, les veïnes i veïns de Pallejà no es deixen comprar amb croquetes i petards, que per afeixi, paguem nosaltres mateixos, diners que surten dels veritables serveis essencials per el nostre poble.

18.5.09

Querido Mario. Chau número tres.

Te dejo con tu vida
tu trabajo
tu gente
con tus puestas de sol
y tus amaneceres.

Sembrando tu confianza
te dejo junto al mundo
derrotando imposibles
segura sin seguro.

Te dejo frente al mar
descifrándote sola
sin mi pregunta a ciegas
sin mi respuesta rota.

Te dejo sin mis dudas
pobres y malheridas
sin mis inmadureces
sin mi veteranía.

Pero tampoco creas
a pie juntillas todo
no creas nunca creas
este falso abandono.

Estaré donde menos
lo esperes
por ejemplo
en un árbol añoso
de oscuros cabeceos.

Estaré en un lejano
horizonte sin horas
en la huella del tacto
en tu sombra y mi sombra.

Estaré repartido
en cuatro o cinco pibes
de esos que vos mirás
y enseguida te siguen.

Y ojalá pueda estar
de tu sueño en la red
esperando tus ojos
y mirándote.

17.5.09

Com deia Joan Raventós, som socialistes, catalanistes i europeistes per les mateixes raons

La candidata del PSC a les eleccions europees i eurodiputada, Maria Badia, ha recordat avui la figura de Joan Raventós, “qui sempre deia que som socialistes, catalanistes i europeistes per les mateixes raons”.

En aquest sentit, i recuperant l’herència d’aquest “socialista i europeista convençut", Badia ha volgut insistir en què “el PSC pertany i és hereu d’un projecte que ha fet possible la construcció europea”. “Em faig meves les seves paraules”, ha dit l’eurodiputada.

Maria Badia ha fet aquestes declaracions a la inauguració del Parc Joan Raventós, construït sobre el Torrent de les Monges, a Sarrià, a Barcelona, on ha recordat que Joan Raventós, que va ser fundador del PSC i president del Parlament, l’ha acompanyat en la seva carrera política, juntament amb el també eurodiputat del PSC, Raimon Obiols.

Tanmateix, la dirigent socialista ha expressat que “catalanisme i europeisme han anat sempre de la mà” i ha afegit que “ara, en moments decisius per al futur d’Europa, Cataluna ha de ser-hi present, de manera activa, unitària i solidària”. Per això, Badia ha instat a votar als catalans i catalanes el proper 7 de juny per tal d’aconseguir una “majoria progressista” al Parlament Europeu.

13.5.09

La Generalitat de Catalunya treballa per millorar la Comarca del Baix Llobregat.


En aquests darrers any hem pogut viure una transformació de la nostre comarca, un territori que ha passat dels poc més de 200.000 habitants fins el gairebé 800.000 actuals, una comarca que ha incrementat de manera evident les seves necessitats de comunicació i que fins els governs socialistes a la Generalitat de Catalunya, patia un abandonament evident.

L’altre dia donant un curs a l’Agrupació de Sant Esteve Sesrovires parlàvem precisament d’inversió, infraestructures, etc. I vaig fer aquesta pregunta: en els anys de govern convergent. Quantes grans infraestructures va fer la Generalitat a la nostre comarca? Hem dit abans que la nostre comarca a passat de 200 mil a 800 mil habitants. Cap nou que jo recordi. I les persones que assitien a aquest curs tampoc recordaren cap nou hospital, autopista o infraestructura important..

De l’any 2004 fins aquest 2009 la Generalitat de Catalunya a invertit al Baix Llobregat 1.300 Milions d’Euros.

Com actuacions més destacades podríem anomenar les següents, que no les úniques:

- En el Pla de Barris: 8 barris al Baix Llobregat s’han beneficiat del (2005 al 2008) que corresponen a 2 barris en cada convocatòria, amb una inversió de 46,3 Milions d’EUR

- Nova estació d'FGC a plaça Europa de l'Hospitalet. Inversió: 19,3 Milions d’EUR

- Urbanització del soterrament dels FGC a Sant Andreu de la Barca i millores en el túnel. Inversió: 12.2 Milions d’EUR

- Connexió ferroviària entre SEAT i el Port de Barcelona per al transport de mercaderies (FGC). 4 Milions d’EUR.

- Nou vestíbul de l'estació d'FGC a l'Almeda (Cornellà). Inversió: 4,2 Milions d’EUR

- Telefèric Olesa de M. - Esparreguera. 4,8 Milions d’EUR

- Enllaç B-224 amb AP-7 a Martorell. Inversió 2,7 Milions d’EUR

- Diverses actuacions de millora i conservació de carreteres, reforços de ferm, etc. per un valor d'uns 40 Milions d’EUR

- Implantació dels metros comarcals a la línia Llobregat - Anoia amb freqüències de pas de 5 minuts en hora punta al tram Barcelona - Martorell (abans 8,30 minuts)

- Metro L-9. Tram aeroport - parc logístic i tram parc logístic - zona universitària (en execució)

- Estació intermodal al Prat de Llobregat (en projecte)

- Nou vial entre la B-250 i el polígon pratenc al Prat de Llobregat. Previsió d'inversió: 21,5 Milions d’EUR

- I molt especialment per nosaltres el desdoblament i soterrament de la línia d'FGC del Baix Llobregat a Pallejà. Construcció d'una nova estació i urbanització a l'entorn de la nova estació soterrada. Inversió total de 84,1 Milions d’EUR.

Es evident que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques esta fent una bona feina, es evident que la Comarca encara exigeix més i es evident que amb les dones i els homes que tenen aquestes responsabilitats aconseguirem que totes les veïnes i veïns del Baix Llobregat es sentin encara més orgullosos de la seva comarca i del potencial econòmic que aquestes infraestructures generen.

12.5.09

Zapatero es compromet amb Catalunya.

El coordinador de diputats i senadors del PSC a les corts generals, Francesc Vallès, ha constatat que “Zapatero es compromet amb Catalunya” ja que durant el seu discurs durant el debat de política general “ha refermat el seu respecte cap a Catalunya, l’Estatut, la identitat catalana i el finançament”.

Vallès ha valorat positivament el reconeixement per part del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, que amb el nou model de finançament “Catalunya estarà per primera vegada per sobre de la mitjana”.

El diputat socialista també s’ha referit molt especialment a les inversions en infraestructures, tot recordant el recent i "històric” anunci de la transferència a la Generalitat del servei de rodalies.

Per tot plegat, el coordinador de diputats i senadors del PSC ha lamentat que “CiU mantingui l’equidistància malgrat l’oposició destructiva exhibida per Mariano Rajoy durant el seu discurs”.

Així, Vallès s’ha mostrat “tristament sorprès”, ha assegurat que “l’equidistància que ens proposa CiU és perjudicial per a Catalunya” i ha criticat que el portaveu de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, hagi plantejat la seva intervenció durant el debat com una moció de censura.

Vallès ha recordat a Duran i Lleida que “avui s’ha demostrat una vegada més que Zapatero i Rajoy no són el mateix”, ja que “mentre el president del govern es compromet amb Catalunya, el Partit Popular ataca els catalans, manté el recurs al Tribunal Constitucional contra l’Estatut i paga anuncis indecents contra el model lingüístic català”.

7.5.09

“Amb Aznar només hi va sortir guanyant Mas, que va ser nomenat Conseller en cap amb els vots del PP”

Joan Ferran afirma que les declaracions de Mas defensant els governs d’Aznar “són una mostra de cinisme” perquè “el Pacte del Majèstic va ser nefast per Catalunya”

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC al Parlament, Joan Ferran, ha assegurat avui que les declaracions d’Artur Mas afirmant que els governs de José María Aznar van fer més per Catalunya que no pas José Luís Rodríguez Zapatero són “una mostra de cinisme” ja que “tothom sap que amb Aznar només hi va sortir guanyant ell, que va ser nomenat Conseller en cap amb els vots del PP”.

Ferran ha fet notar que Mas “només genera la complicitat del PP, i ara defensa el Pacte del Majèstic quan va ser nefast per Catalunya”. “Mas és un polític erràtic que cau en contradiccions com sentir-li defensar posicions sobiranistes i, al cap d’unes hores, sentir-li dir meravelles del Majèstic”, ha explicat.

Segons el portaveu socialista, Mas “té molt poca vergonya” i ha afegit que “el problema de CiU és adonar-se que Mas no genera cap tipus de complicitat, no genera unitat ni conjuga voluntats polítiques”.

Ferran ha destacat que els governs d’Aznar van ser els de “la congelació de totes les reivindicacions del país” i que ha estat amb Zapatero “que s’han desembossat els temes pendents”. En aquest sentit, ha posat com a exemple el desplegament de l’Estatut, els recursos de la Disposició Addicional Tercera per a infrastructures, el Pla de Rodalies i el proper traspàs del servei, els Papers de Salamanca, la publicació de les balances fiscals i el reconeixement que Catalunya està mal finançada. “Coses, totes elles, improbables en un govern presidit per Aznar”, ha conclòs.

6.5.09

“CiU sembla decidida a dinamitar l’autogovern de Catalunya”.

Carme Figueras denuncia “la lamentable actitud de CiU”, que vol boicotejar l’entrada en vigor de la llei de l’Oficina Antifrau .

La portaveu adjunt del grup parlamentari Socialistes-CpC, Carme Figueras, ha denunciat avui, en relació a la modificació de la llei de creació de l’Oficina Antifrau, “l’actitud deliberada de Convergència i Unió, que vol boicotejar l’entrada en vigor d’una norma d’aquesta Cambra”.

Segons la dirigent socialista, “ens sembla una actitud lamentable d’obstrucció de l’acció de govern i un desprestigi de les institucions, ja que no és de rebut que la seva actitud impedeixi que no es puguin desplegar les lleis que el Parlament aprova: CiU sembla decidida a dinamitar l’autogovern de Catalunya”.

“Quan es plantegen majories qualificades per aprovar les coses, es fa per afavorir el major consens possible”, ha assegurat Figueras, per qui “tenim la persona idònia per dirigir l’Oficina, però, tristament, l’oposició no vol afavorir el consens, sinó imposar el seu bloqueig”.
La pinça CiU-PP.

Carme Figueras ha explicat que “situacions com aquesta” subratllen “un fet tan lamentable com evident: per sobre de notaris i girs sobiranistes, CiU i PP són la dreta compatible i ben avinguda de Catalunya, i comparteixen l’objectiu comú d’erosionar els governs per sobre de les necessitats de catalans i catalanes”.

“En temps de crisi, el més responsable és ser col·laborador i donar suport al Govern, però en lloc d’això prefereixen potenciar els interessos partidistes”, ha afegit.
Segons la portaveu socialista, “es tracta, en definitiva, de l’enèsima prova de la seva amistat eterna, de les ambicions de poder per sobre dels interessos de país”.

“Catalunya necessita una oposició constructiva i no destructiva, però queda clar que res ha canviat des que CiU i PP van decidir aliar-se, per exemple, per segellar un sistema de finançament del qual encara en paguem les conseqüències”, ha conclòs.