29.8.08

Zaragoza: “Al PSC no li entra al cap l´aprovació d´uns Pressupostos de l´Estat en contra dels interessos de Catalunya”

El secretari d´Organització avala l´estratègia de “fermesa, intel·ligència, prudència i educació” del president Montilla i critica CiU i PP pel “mal acord” tancat el 2001.

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha deixat clar avui que al PSC “no li entra al cap” l´aprovació d´uns Pressupostos Generals de l´Estat que vagin “en contra” dels interessos del Govern de Catalunya i dels catalans.

Durant el decurs d´una entrevista al programa “Els matins” de TV3, el dirigent socialista ha mostrat el seu convenciment que el Govern de la Generalitat tancarà un acord favorable de finançament amb el Govern central i ha avalat l´estratègia de “fermesa, intel·ligència, prudència i educació” del president José Montilla en la negociació: “El president Montilla té molt clar el que ha de fer. Defensem els interessos de Catalunya, que són els mateixos que els d´Espanya: demanem recursos perquè el país funcioni” , ha afegit.

Zaragoza també ha criticat l´actitud i les crítiques tant del PP com de CiU durant les negociacions als qui ha recordat que van pactar el 2001 un “mal acord” de finançament que “ara cal rectificar”. Especialment ha retret l´actitud del Partido Popular de voler treure rèdit a la resta de l´Estat del debat, mentre reconeixen a Catalunya que l´actual sistema no és bo: “aquesta és una negociació entre governs” , els hi ha recordat.

Pel que fa al pacte del líder d´ICV, Joan Saura, amb la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, perquè comparegués al Congrés el ministre d´Economia enlloc del president Zapatero, Zaragoza ha insistit en què el Govern de Catalunya no va demanar cap compareixença: “difícilment es pot reprotxar a Saura una cosa que no se li havia demanat”, ha afegit Zaragoza, que ha reiterat que durant el Consell Executiu d´aquest dimarts va quedar clar que “una cosa és la política parlamentària i una altra les decisions de Govern ”.

Zaragoza finalment s´ha mostrat esperançat que el ministre d´Economia sigui “transparent en les seves propostes” durant la seva compareixença demà a la Comissió d´Economia del Congrés per donar explicacions sobre el futur model de finançament.

26.8.08

Si no fóssim exigents, si fóssim com els governs de CIU, la negociació del finançament ja estaria tancada

Zaragoza afirma que “el grau d´exigència del president de la Generalitat és molt més elevat que el dels governs de CiU”

El secretari d´Organització del PSC, José Zaragoza, ha afirmat avui que “si no fóssim exigents, si fóssim com els governs de CiU, la negociació del finançament ja estaria tancada” i ha recordat “l´error de CiU d´acceptar el sistema de finançament del PP que ha portat a l´asfíxia econòmica de Catalunya”.

“El grau d´exigència del president de la Generalitat és molt més elevat que el dels anteriors governs de CiU”, ha dit Zaragoza, per qui “és una negociació no una confrontació” i “en aquesta discussió no volem un acord com els que es feien abans, de molts escarafalls però pocs resultats”.

“Volem els recursos per solucionar els problemes, per a les polítiques concretes” , ha afegit.En declaracions al programa “El món a RAC-1”, Zaragoza també ha recordat que “el govern actual ha fet una cosa que CiU mai no va fer: buscar l´acord amb el principal grup de l´oposició, perquè creiem que és molt important obtenir aquests recursos”.

“Acords com el del 2001 entre CiU i PP fa temps que el podríem haver tingut” i ha explicat que Artur Mas el va presentar “com a definitiu i sense revisió, arribant a dir que mai més no es tornaria a parlar de diners” .“Catalunya ha crescut –ha dit Zaragoza– i ha de poder fer front a les noves necessitats que no estaven contemplades en el sistema del 2001; ara a Catalunya no li va bé el finançament que van pactar CiU i PP”.

Segons el secretari d´Organització socialista, “tenim un president que ha estat més exigent que ningú en la negociació del finançament”, una negociació que es planteja “amb fermesa i educació, amb la intel·ligència, prudència i discreció necessàries” .

En aquest sentit, ha apuntat al fet “curiós” que a CiU “siguin els primers a reclamar que s´ha de canviar el finançament quan van ser ells els que van pactar amb el PP el sistema que ara no serveix”. Per això, ha conclòs, el PP se serveix “d´una estratègia agressiva, de pinça, no volen que hi hagi un acord perquè volen que es mantingui el seu finançament” .

25.8.08

EL POBLE. De Miquel Martí i Pol.


EL POBLE


El poble és un vell tossut,

és una noia que no té promès,

és un petit comerciant en descrèdit,

és un parent amb qui vam renyir fa molt de temps.

El poble és una xafogosa tarda d’estiu,

és un paperet damunt la sorra,

és la pluja fina de novembre.

El poble és quaranta anys d’enfilar-se per les bastides,

és el petit desfici del diumenge a la tarda,

és la família com a base de la societat futura,

és el conjunt d’habitants, etc., etc.

El poble és el meu esforç i el vostre esforç,

és la meva veu i la vostra veu,

és la meva petita mort i la vostra petita mort.

El poble és el conjunt del nostre esforç

i de la nostra veu

i de la nostra petita mort.

El poble és tu i tu i tu

i tot d’altra gent que no coneixes,

i els teus secretsi els secrets dels altres.

El poble és tothom,

el poble és ningú.

El poble és tot:

el principi i la fi,

l’amor i l’odi,

la veu i el silenci,

la vida i la mort.

ENTREVISTA A FRANCESC GARCIA Cap del Grup Municipal Socialista de l´Ajuntament de Pallejà


Fa poc més d'un any del pacte CIU-ENTESA iurant les darreres setmanes s´han produït una sèrie d´esdeveniments que ens ha obligat a canviar el guió de la nostra publicació. A continuació us adjuntem l´entrevista realitzada en els darrers dies a Francesc Garcia per a explicar als veïns i veïnes les veritables raons per a aquesta animadversió per part de CIU com d´ENTESA al Grup Socialista a Pallejà.

Què pensa vostè de la situació produïda per la dimissió del Cap de Llista de CIU.

Bé, per començar haig de dir que em sap molt greu. Penso que és una situació molt delicada. En una societat on alguns ciutadans han perdut la confiança en els polítics, aquests fets no ens ajuden als que estem en la vida política per servir al càrrec, i no per servir-nos del càrrec. Aquests últims, després s´ompliran la boca amb el molt que estimen Pallejà.

Sincerament, per què ha estat el PSC qui ha denunciat aquesta malversació?

Fa anys que denunciem la gestió del diners públics per part de l´equip de Govern. De fet, tant Entesa com nosaltres portàvem al nostre programa electoral la realització d´una Auditoria de la Gestió de l´Ajuntament de Pallejà i nosaltres esperàvem que complissin amb el seu compromís.

Pensàvem que la farien. Al final el que hem vist és que Entesa no defensa els mateixos interessos quan està al govern que quan estava a l´oposició, i per tant hem hagut, per responsabilitat respecte els votants, d´iniciar un treball per realitzar nosaltres l´auditoria a la qual Entesa s´hi nega.

Sí que és veritat que s´han gastat 23.000 € en un document que ells denominen «Balanç Econòmic de l´Ajuntament». Podem imaginar de quin tipus de document es tracta quan no han detectat ni tan sols una cosa tant senzilla com les trucades de Jordana.

Aquesta malversació es va produir l´anterior legislatura, però també durant els primers deu mesos de govern Entesa – CIU. Evidentment, en els 10 mesos d´aquesta legislatura apareixen més de 3.000 €, i desgraciadament qui ha signat les factures ha estat l´actual alcalde.

Per què diu que encara no han acabat amb la depuració de responsabilitats?

Malbaratar més de 8.000 € és molt greu. I no és una opinió, és el que diu el Codi Penal. Però per poder cometre aquesta acció fa falta la col·laboració per connivència o ignorància de qui ha de validar les factures. Evidentment, la responsabilitat real de l´alcalde existeix.

Però, per què creu que la responsabilitat és d´Entesa?

Per una raó molt senzilla: perquè qui valida les factures són el Regidor d´Hisenda i l´Alcalde. Això és així: els dos càrrecs són d´Entesa i fins que el PSC no ha denunciat els fets, han continuat signant les factures.

Creu que Entesa ha complert amb la seva obligació?

Penso que els responsables són les persones, no els partits. El Regidor d´Hisenda i l´Alcalde no han complert amb la seva obligació de controlar què es fa amb els diners de totes les veïnes i veïns de Pallejà.

Què pensa quan Jordana diu que aquest és un problema familiar i no polític?

És evident que comet un greu error. Mai hem parlat de qüestions personals, no hem dit quins són els serveis telefònics ni pensem dir quins són. Però culpar dels fets a un familiar em sembla molt desafortunat.

Ha parlat dels fets amb Jordana?

En el mateix moment que presentàvem la denúncia a l´Ajuntament de Pallejà, el vaig trucar per informar-lo i ja en aquell moment li vaig dir que no era una qüestió personal; era una qüestió de defensa dels diners de totes les veïnes i veïns de Pallejà.

Creu que aquest escàndol afectarà el futur d´aquest pacte Entesa – CIU?

Dependrà d´ells. Si no modifiquen la seva actuació, tindrem una legislatura molt complicada. No podem permetre que es toleri el malbaratament dels diners públics.

Sap que aquesta actitud dificultarà un possible pacte del PSC amb Entesa o amb CIU.

Evidentment. Però la veritat és que no ens preocupa. Si la nostra intenció fos tolerar aquestes actuacions irregulars, ja estaríem governant. Aquesta legislatura farem públic per què el PSC no va voler pactar: els sous, la manca de control dels diners de tots, etc.

Com veu l´any de Govern Municipal Entesa-CIU que acabem de complir.

Amb preocupació per la situació del municipi i pel ràpid deteriorament en què ha entrat. Penso que tot un seguit d´ineficiències i polítiques errònies estan posant el perill el conjunt del municipi.
No creu que això és fer alarmisme?

En absolut. La meva obligació com responsable del PSC a Pallejà es vetllar pels interessos de tots, els que ens han votat i els que no ens han votat, i actuacions com les d´aquest equip de govern no es poden permetre.

Enumeri´m les més importants.

Incrementar la plantilla municipal en un 70%; dedicar més esforços en llençar petards que en netejar els carrers; pensar que les veïnes i veïns de Pallejà no tenen criteri i es deixen comprar per un plat d´arròs, unes croquetes i dues orquestres. Pensar que poden sobrecarregar la plantilla fixa de l´ajuntament a costa de posar en perill els serveis essencials a les persones.

També estem patint una clara mancança de transparència en la gestió municipal. Els fets denunciats no són els únics, i en uns mesos assistirem un altre cop a situacions tan desagradables com les recents.

Del conjunt d´al·legacions presentades vers la gestió econòmica de l´Ajuntament, el cas del telèfon només és una més de les moltes detectades. I possiblement no la més greu. Per tant, tal i com s´ha de desenvolupar el procés, seguirem tenint situacions de tensió.

Però alguna cosa hauran fet bé.

Evidentment, és impossible equivocar-se sempre, i en alguns casos han tingut l´encert d´aplicar propostes del programa electoral del PSC: la gratuïtat dels llibres escolars, el suport a les persones amb necessitats especials, el camp de gespa artificial, els nous vestidors, la reforma de la mobilitat a la Ronda Santa Eulàlia, etc. No obstant això, la gestió del conjunt de les actuacions és molt defectuosa, de manera que pot condicionar el futur de Pallejà i el nivell de vida de les persones que hi viuen.

I vostè, què pot fer?

Jo sol, molt poc. Però els quatre regidors del PSC, els nostres militants i simpatitzants, i totes les persones que veuen amb preocupació un futur incert per a Pallejà si segueix en aquestes mans; treballarem, proposarem, denunciarem i seguirem defensant en nostre poble, Pallejà.

22.8.08

Sap greu tenir raó.

Fa molt que denunciem la manca d’efectius a la Policia Local de Pallejà, en el darrer ple realitzarem una pregunta a fi i efecte d’esbrinar per quina raó i quines mesures serien presses per garantir la seguretat necessària a les veïnes i veïns de Pallejà, davant de la clara manca de mitjans.

Aquest mati he pogut observar el resultat de la passada nit, aparadors trencats, un comerç amb vidres per terra i els seus productes espoliats, un comerç envoltat per cinta policial, perquè ningú prengui mal. Això es actuar sobre la ferida, pro no evitar el mal.

Que podem fer?

Especialment dolorós quant fa mesos que denunciem la situació i alertem del perill, es evident que a l’actual govern municipal els dona igual gairebé tot, evidentment les seves prioritats comencen per el sou, les vacances i la bona vida. De les veritables responsabilitats, res de res.

Es evident que la nostre Policia Local treballa de manera eficient, pro els humans tenim les nostres limitacions i davant de l’evident manca d’efectius no es pot fer res més i la manca de previsió dels actuals governants es gegantina.

21.8.08

NI CAP NI PEUS.

Donat el compliment de l’equip de govern municipal d'una part del programa proposat per el PSC i també la importància i sensibilitat que el nostre apreciat i sempre ben ponderat Alcalde Rubio ha mostrat de les meves opinions, aprofito aquest espai per trametre informació que considero pot ser d’utilitat.

Recentment l’Ajuntament de Pallejà esta instal·lant divers mobiliari urbà per el municipi, la veritat es que amb poca fortuna. Pro com diuen “la intención es lo que cuenta”, el problema es el que costa i evidentment paguen totes i tots el veïns de Pallejà, pro no ens preocupem, que ja aprendran, espero.

Ara arriba el moment dels parcs públics, sembla ser que ham comprat els elements de jocs no per la seva qualitat sinó per la seva mida, això es una errada que cometen havitualment les persones amb poc criteri “burro grande ande o no ande”

Per aquesta raó m’he permès adjuntar informació referent a les normatives i recomanacions existents per els parcs públics, que evidentment a Pallejà no respectem, amb el perill que representa per les nostres filles i fills.

NORMATIVA SOBRE PARCS INFANTILS

El Comitè Tècnic CEN/TC 136 de la Unió Europea, anomenat “ Esports, camps de joc i altres equipaments d’esbarjo” va redactar entre 1997 i 1998 les Normes Europees sobre Seguretat i Instal·lacions d’Àrees de Joc Infantil. Aquestes estan formades per la sèrie EN 1176 (en set parts) relativa als requeriments de seguretat generals i específics per a determinats elements de joc (gronxadors, tobogans, tirolines, carrusels i balancins) així com als requeriments per a la
seva instal·lació, inspecció, manteniment i ús; i la norma EN 1177 relativa a les superfícies absorbidores d’impacte de les àrees de joc.

Aquest conjunt de normes són el resultat de la intenció del Comitè d’unificar els criteris de seguretat en parcs infantils existent en els diferents estats membres com ara a Alemanya, França, Gran Bretanya, Suècia i Dinamarca. Bàsicament, però, es fonamenten en la norma alemanya DIN-7926 (1974), que imposa un criteri molt estricte i eficaç de control i homologació, regulant aspectes com ara l’accessibilitat de les àrees de joc, la protecció contra les caigudes, l’alçada dels jocs, els angles de les peces...

Les Normes Europees sobre Seguretat i Instal·lació de les àrees de joc infantils han estat incorporades a la legislació espanyola mitjançant la sèrie UNE-EN 1176 (de la 1 a la 7) i UNE-EN 11771.

A continuació es fa un llistat d’aquestes normes:

UNE-EN 1176-1:1999 – Equipamientos de las áreas de juego. Parte 1: Requisitos generales de seguridad y métodos de ensayo.

UNE-EN 1176-2:1999 – Equipamiento de las áreas de juego. Parte 2: Requisitos de seguridad específicos adicionales y métodos de ensayo para columpios.

UNE-EN 1176-3:1999 – Equipamiento de las áreas de juego. Parte 3: Requisitos de seguridad específicos adicionales y métodos de ensayo para toboganes.

UNE-EN 1176-4:1999 – Equipamiento de las áreas de juego. Parte 4: Requisitos de seguridad y métodos de ensayo complementarios específicos para tirolinas.

UNE-EN 1176-5:1999 – Equipamiento de las áreas de juego. Parte 5: Requisitos de seguridad y métodos de ensayo complementarios específicos para carruseles.

UNE-EN 1176-6:1999 – Equipamiento de las áreas de juego. Parte 6: Requisitos de seguridad y métodos de ensayo complementarios específicos para balancines.

Per a més informació sobre aquestes normes consultar amb la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR) i/o el llibre de Flechoso Sierra, JJ “Áreas de juego infantil Normativa europea y concursos públicos”. Ediciones AENOR. Madrid, 2001.

UNE-EN 1176-7:1999 – Equipamiento de las áreas de juego. Parte 7: Guía para la instalación, inspección, mantenimiento y utilización.

UNE-EN 1177:1998 – Revestimientos de las superficies de las áreas de juego absorbedores de impactos. Requisitos de seguridad y métodos de ensayo.

A nivell espanyol cal dir que l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) ha estat treballant en el tema de parcs infantils i ha creat el Comitè Tècnic AEN/CTN 147 – integrat per fabricants, administracions, instituts especialitzats i altres entitats implicades en el sector dels jocs infantils.

Aquest Comitè ha estudiat la normativa europea citada anteriorment i ha elaborat unes guies d’aplicació de les normes UNE-EN 1176-1:1999 i UNE-EN 1176-7:1999, amb la finalitat d’aportar un nivell de comprensió major del compliment de les normes, mantenint el contingut dels textos originals.

Tanmateix, també han estat treballant en la planificació, gestió i disseny de parcs infantils, prenent com a base el document del CEN/TC 136/SC1 de novembre de 1999 i la norma alemanya DIN 18034 de desembre del mateix any, per tal de completar l’àmbit normatiu que faciliti l’existència de parcs infantils més segurs i dissenyats d’una forma més racional.

Fruit d’aquesta activitat han elaborat la norma UNE 147103 sobre planificació i gestió de parcs i àrees de joc a l’aire lliure, que conté definicions bàsiques de la classificació de les zones, estudis sobre l’accessibilitat, disseny, configuració, eliminació de barreres, usos i zones d’esbarjo.

La finalitat d’aquesta norma és la de poder donar una eina als professionals d’aquest camp que els ajudi al disseny de parcs infantils més coherents i conformes amb els criteris unificats basats en la normativa europea (Flechoso, JJ. 2001).

A nivell autonòmic, s’ha detectat com algunes comunitats com ara la d’Andalusia han legislat específicament sobre parcs infantils. Concretament, el govern andalús ha elaborat un decret (Decreto 127/2001 de 5 junio) sobre seguretat als parcs infantils on, entre altres coses, es determina que el titular del parc és responsable del seu correcte manteniment, que els majors de 18 anys no poden accedir als parcs infantils, que queda prohibit que nens menors de 3 anys juguin sols al parc (ho hauran de fer acompanyats d’un adult) i que aquesta i altres informacions han de ser comunicades a l’usuari mitjançant rètols.

Aquest decret és d’aplicació a tots els parcs infantils d’Andalusia de titularitat pública o els de titularitat privada d’us col·lectiu, els quals hauran d’adequar-se a les seves disposicions en un període màxim de 5 anys.

A Catalunya, no existeix cap legislació específica per al desenvolupament tècnic de projectes de parcs infantils. En aquest sentit, però, cal dir que a nivell municipal sí que existeixen plecs de condicions tècniques establerts pels ajuntaments a l’hora de presentar a concurs públic l’adjudicació d’un parc infantil.

Aquests plecs sovint obliguen a complir algunes o totes les normes de seguretat europea que s’han citat en aquest document. Aquest tema es desenvoluparà amb més profunditat en l’apartat 4.2.

Per últim, cal dir que existeixen alguns organismes que certifiquen que un determinat element de joc o un parc infantil compleix amb les normes de seguretat UNE-EN 1176:1999 en tots els seus apartats (1-7) i UNE-EN 1177:1998, com ara el Technischer Überwachungs Verein Product Services (TÜV) a Alemanya2 o AENOR a nivell espanyol. D’aquesta manera, s’evita la necessitat de què cada entitat pública hagi de comprovar individualment el compliment d’aquestes normatives per als equips.

Dani Fernández: “Durant els propers mesos seran més importants les negociacions que les declaracions”

Recorda que en cap cas s´ha de donar protagonisme a un PP “que el que vol és que no hi hagi ni Estatut ni finançament”

El diputat del PSC i secretari adjunt del Grup Socialista al Congrés, Dani Fernández, ha destacat aquesta tard que aquest “és un moment rellevant pel que fa referència al desplegament de l´Estatut i la millora del nostre finançament”. Per aquest motiu, i després que Iniciativa per Catalunya hagi retirat la seva petició per tal que comparegués Zapatero al Congrés, Fernández ha assegurat que “durant els propers mesos, per assolir aquests dos objectius, les negociacions seran més importants que les declaracions”.

El diputat ha recordat que els socialistes consideren que qualsevol iniciativa que es prengui ara "ha d´anar orientada clarament a enfortir el nostre poder negociador allà on cal, allà on toca, que és en la negociació bilateral entre el Govern de Catalunya i el Govern d´Espanya”.

I per tant, ha afirmat, el que en cap cas no cal fer és “donar protagonisme a un PP que el que vol és que no hi hagi ni Estatut ni finançament” . Petició d´ICV Sobre la decisió d´ICV de retirar la seva petició de compareixença de Zapatero per explicar la situació de la negociació en matèria de finançament, Dani Fernández ha reiterat que “qualsevol iniciativa que vagi orientada a col•locar el debat polític en la negociació bilateral Govern de Catalunya- Govern d´Espanya és positiva”.

En aquest sentit, ha qualificat d´ “encertada” aquesta decisió.

20.8.08

El PSC expresa el seu condol als familiars i a les víctimes de l'accident de Barajas.

Desitja una ràpida recuperació a les persones ferides i manifesta el seu suport als serveis d´emergència.

El PSC vol manifestar la seva profunda commoció per l´accident que s´ha produït avui a l´aeroport de Barajas i vol expressar el seu condol, solidaritat i suport als familiars de les víctimes.

El PSC també manifesta el seu recolzament a les persones ferides en el sinistre, a la quals desitja una ràpida recuperació, i el seu suport als serveis d´emergència que s´han mobilitzat per atendre tots els afectats per l´accident.

12.8.08

Las vecinas y vecinos de Pallejà ya no les creen.



Las vecinas y vecinos de Pallejà ya no creen las mentiras del actual equipo de gobierno, para muestra donde ha terminado la ultima publicación pagada con el dinero de todos.



Quizás por su parecido con la imagen electoral de Entesa o simplemente porque ya no les creen, este boletín lleno de propaganda a modo de NODO impreso ha terminado mayoritariamente en las papeleras.



Esperamos que el actual equipo de gobierno tome nota y la próxima vez nos ahorremos este dinero, que las cosas no están para despilfarrar y mucho menos después de incrementar la plantilla del ayuntamiento más de un 70% y los sueldos y los gastos de combustible y de representación y de festejos.



En fin que por lo menos nos ahorremos el coste del panfleto, además claro esta de la vergüenza ajena de leer tales mentiras.



Es que el verano da para mucho.