18.6.07

L’Honor de les persones.

Jo em considero una persona d’honor que no honorable, que aquest és el President. I dic això perquè aquesta campanya electoral he rebut un munt d’atacs al meu honor generats tant per persones properes a CIU com Entesa. Puc donar noms i cognoms, però evidentment tots sabem qui són.

Sé que és difícil caure bé a tothom, sé que moltes persones malentenen la rivalitat política i la barregen amb la personal. Sé que CIU per manca de cultura no ha sabut entendre la feina d’oposició.

Segons ells, estem a l’oposició com a càstig per haver gosat qüestionar el funcionament de l’Ajuntament. Això és feixisme, intentar limitar la llibertat d’opinió i l’obligació de vetllar pels interessos de totes les veïnes i veïns de Pallejà i pel compliment de la llei.

Davant d’aquests atacs un pot fer tres coses: la primera no fer cas, la segona rebatre les mentides i la tercera actuar com els mentiders i contra ells.

Jo sempre he triat la primera; no fer cas a aquestes persones que segurament no tenen altra manera de defensar els seus interessos. Només troben insults i mentides. Potser perquè no tenen la consciència tranquil·la. Jo evidentment sí que la tinc.

Com a fet excepcional voldria resumir algun dels atacs que he rebut:

Donat que tinc una filla amb una discapacitat, alguna persona deia que per això en el nostre programa proposem un centre d’atenció als nens amb problemes d’aprenentatge.

Davant de la meva filla i el seu retard sever, una persona de la llista de CIU em va dir “de tal palo tal astilla”. Una altra persona deia que he vingut a Pallejà fugint de l’Hospitalet. Una altra que mai he estat director de l’Estadi Olímpic. Infinitat de tonteries més i algunes no tan tonteries.

El problema de la mentida és que normalment el temps les desmunta i al final es gira contra de les persones que emeten o trameten aquestes falsedats i també demostra la qualitat humana dels mentiders.

La política no és això. Pallejà és un bon poble per viure i encara que ara tindrà un govern municipal carregat d’interessos personals, el nostre poble no pot patir aquestes actituds poc democràtiques.

Pallejà necessita d’un partit seriós, integrat per persones serioses i respectuoses amb tothom i que treballin amb honestedat per millorar Pallejà. Si això ha de ser l’oposició, així serà i com sempre intentarem millorar Pallejà.

Missatge per aquestes persones de poca qualitat: jo tinc la consciència molt tranquil·la, el problema és que ells no la tenen.

13.6.07

El PSC ofereix l’Alcaldia a l’Entesa.


Encara que amb un resultat molt ajustat i amb la intenció de que el canvi arribi a Pallejà, el PSC ha ofert els quatre anys d’Alcaldia al candidat de l’Entesa, entenent que desprès de molts any lluitant per un veritable govern d’esquerres a Pallejà, aquest era finalment una realitat.

El PSC sempre a primat un clar interès per aconseguir tirar endavant el seu programa, recolzat per moltes dones i homes de Pallejà, que amb aquest resultat estan il·lusionats perquè un aire nou entri al govern municipal, renunciant als nivells de compensacions econòmiques que han estat habituals.

No obstant això, el PSC no està disposat a que amb aquesta majoria es mantinguin situacions com les produïdes els darrers tems i molt especialment en la transparència de les contractacions i en les retribucions dels càrrecs públics.

Per tant i encara que les diferencies amb l’Entesa han estat importants, entenem que el mandat de les veïnes i veïns de Pallejà esta molt clar, un govern amb noves il·lusions i amb noves idees, més enllà dels interessos particulars de cada grup o de cada regidor.

Si aquest pacte no es produeix, no serà per la manca d’esforç del PSC que ofereix el vot dels seus quatre regidors a l’Entesa, per iniciar un camí il·lusionant per tot Pallejà, deixant molt clar el camí marcat per els resultats electorals.

El que tingui de produir-se es produirà i finalment les veïnes i veïns de Pallejà podran valorar qui treballa amb transparència i decisió i qui per altres interessos. En el cas de que es produeixin altres pactes que rebutgin el suport del PSC les veïnes i veïns de Pallejà sabran valorar el perquè i el tems i Pallejà decidirà.

1.6.07

Gracies a totes i a tots per la vostre confiança.

Com publica El Far la política a Pallejà es curiosa. Fa tems que sentim parlar a moltes veïnes i veïns de Pallejà del canvi necessari al nostre ajuntament, fa tems que diem que el PSC serà decisiu en aquest canvi i finalment s’ha complert la predicció o potser el desix.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha doblat el numero de regidors, pràcticament empatant amb l’Entesa que havia estat la força més votada les anteriors eleccions i finalment un pacte dels dos partits d’esquerres permet tenir majoria absoluta que donaria el tan desitjat canvi a Pallejà.

CIU amb tot l’esforç de mitjans desplegats a la campanya, algun d’aquests públics, aconsegueix un bon resultat, pro no te cap combinació per continuar governant, a no ser que pacti amb Entesa o el PSC. Tot l’esforç, tota la despesa econòmica, no ha servit de res.

Potser per la meva manera de viure la política, per las ganes de que no es produeixin crispacions ni veritables enfrenaments, més enllà del fet de defendre cada partit el seu programa, potser per el meu pensament de que finalment tots som veïnes i veïns de Pallejà i que una campanya política no justifica l’agressivitat i les mentides que alguns partits han utilitzat durant aquest període, jo hem sento reconfortat.

Una mica com quant un mira una pel·lícula, on el dolent sempre es surt amb la seva, pro que al final, guanyen els bons i no voldria fer una separació entre bons i dolents, tots tenim dret ha defensar la nostre manera d’entendre el poble i la política, pro alguns límits no es poden creuar i algú molt concret els ha superat.

Ara arriben els dies dels pactes, de les reunions, d’amagar les cartes, de deixar-se estimar, pro algunes actuacions han deixat rastre en el ànim i desitjaria que en pocs dies, aquestes persones que han actuat malament, pensin el mateix que nosaltres, que al final no tot val per guanyar, que existeixen uns límits i no es poden creuar, perquè desprès d’aquesta frontera, no existeix la recompensa.

El PSC l’única força política del municipi que porta dos legislatures creixen, guanyant la confiança de les veïnes i veïns de Pallejà, la força que ha treballat més, que ha presentat un veritable programa electoral i ara pot estar al govern.

Potser no era aquest l’únic objectiu, pro es molt satisfactori observar com cada dia, guanyes més confiança i més suport electoral i com en aquests moments s’obra la possibilitat de complir amb el nostre programa i aquest serà el nostre objectiu, complir de manera escrupolosa amb les propostes que portava el nostre programa electoral, complit amb el compromís ratificat amb les quasi 1200 persones que ens han votat.

Imagino que en pocs dies les veïnes i veïns de Pallejà sabran qui forma part del nou equip de govern, amb quines responsabilitats i amb quins objectius. Els nostres ja els coneixeu, complir amb el programa electoral i aconseguir que Pallejà sigui un millor municipi, el millor de Catalunya, per néixer, per créixer, per conviure.

Gracies a totes i a tots per la vostre confiança, sigui quin sigui el resultat de les negociacions i dels pactes, puc garantit que complirem amb el nostre compromís.