9.6.06

Viatge a Espanya.












Aquesta setmana el treball m’ha obligat a viatjar. He tingut reunions a Guadalajara, Madrid, Granada i Almeria, he pogut parlar amb moltes persones i saber el que pensen de la situació de crispació generada per la irresponsabilitat de PP.

La veritat es quant el dimecres sortia cap a la meva primera escala, Guadalajara, escoltava Catalunya Radio al cotxe i a cada quilòmetre, la sensació d’incomoditat i de preocupació era més forta. Constantment repetien als informatius, a les tertúlies i també als espais de humor, les crides incendiaries i de trencament del diàleg del PP, la meva sensació es que hem trobaria amb una Espanya encara més crispada que la nostre societat, agredits per el trencament de la “Nació”, que proclamava el PP, preocupats per la nostre manca de solidaritat amb la resta de l’Estat, etc.

No obstant la sorpresa ha sigut molt important, he trobat uns ciutadans preocupats per el preu dels diners, per la immigració il·legal, per que el procés de pau no es trenqui, i potser una mica sorpresos de com el Catalans, tan sensats, tan dialogants, no fossin capaços de trobar un punt d’acord amb una cosa tan important com el nou Estatut.

He tornat cansat dels més de 2.000 Quilometres, pro alleugerit i amb la sensació de que el missatge del PP arriba a una petita part de la població, possiblement desinformada, ressentida amb Catalunya, o simplement militants de l’extrema dreta més reaccionaria, que no volen saber de raons, no volen escoltar arguments i que tenen les seves capacitats de comprensió limitades per els seus plantejament reaccionaris.

Penso que egoistament el PP es esta fen un favor electoral estic segur que aquesta tàctica del tot val es un error, no obstant la seriositat i responsabilitat del Govern ens porta a seguir insistint amb que canviïn els seus plantejament i es pugin al carro dels demòcrates i dels ciutadans que volem treballar per eradicar la violència de la nostre societat.

Ole Presidente, la pena, o no, es que difícilment obriran els ulls per observar que s’han quedat sols. En Rajoy fa el que fem alguns al tirar·se a l’aigua, que tanquem els ulls, i ell evidentment, no pot veure el barranc que te davant.

7.6.06

Pallejà, per el Si a l’Estatut.


Les ciutadanes i ciutadans de Pallejà han de demostraran el proper dia 18 de Juny el seu compromís amb l’Estatut amb una participació exemplar.

Desprès de tants mesos de debat, finalment ens trobem davant d’un moment històric, tan històric com aquell Estatut d’Autonomia que reivindicàvem fa molts anys amb el crit “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”.

Aquell esperit de la societat Catalana, a de mostrar de manera clara el nostre compromís per el progrés de Catalunya i en el seu conjunt de l’Estat.

El model de les Autonomies, ha demostrat una eficiència incomparable, contribuint de manera clara al progrés de tota la societat i aquest nou Estatut ens permetrà assolir un nivell d’autogovern i prosperitat adaptat als tems actuals.

Davant d’una postura reaccionaria i pràcticament violenta del PP, les ciutadanes i ciutadans de Catalunya valoraran les millores que significa aquest nou Estatut i l’esforç que ha significat tant per el PSC com per el Govern de l’Estat, que en la figura del President Jose Luis Rodríguez Zapatero ha tingut de suportar una campanya molt dura de les forces més reaccionaries, encapçalades per el “trio calavera” Rajoy, Acebes i Zaplana.

Les millores en finançament permetran millorar els serveis més sensibles i que afecten a la majoria del ciutadans, la seguretat, sanitat, habitatge, educació, es reforçaran per un nou marc de relació.

Evidentment hem de votar i hem de votar Si, per els nostres fills, per la nostre gent gran, per a tots. I per demostrar al PP que el seu discurs pertany a altres èpoques dictatorials afortunadament superades i que les ciutadanes i ciutadans de Catalunya tenen veu i vot i saben fer servir.

6.6.06

La intel•ligència del líder mundial.









Recordo una frase de la pel·lícula APOCALIPSE NOW, on es justificava la bogeria d’un personatge amb el fet de havers criat en un suburbi i que la llum i l’espai de Vietnam l’avien trastocat.

Aquesta comparació fèiem amb en Jose Maria Aznar, un home mediocre, que no tenia coneixement del mon, sentir·se un líder mundial el havia tornat boig.

Aquest efecte es produeix en persones poc intel·ligents, que la seva pròpia ignorància no els permetés esbrinar que no tenen raó, que existeixen altres valor més importants i més sòlids que l’aplicació del poder de la força o el comportament reaccionari religiós.

Bush amb les seves limitacions mentals a demostrat ser un perill per la resta de la humanitat, no tan sols per els països que pot atacar directament, sinó també per els seus propis conciutadans.

El dret a la privacitat, a la presumpció d’innocència i ara a l’igualat entre les persones més enllà del seu sexe o condició han estat trepitjats per aquest individu, amb la complicitat d’uns col·laboradors, més propers a una secta satànica que al neoconservadorisme que ells propugnen.

Penso que la societat Americana no permetrà més retrocessos en els drets de les persones i que la intenció d’aquest president de prohibir els matrimonis de persones dels mateix sexe, ja vigent en molts estats del EEUU no prosperarà.

3.6.06

El PP acorralat per la seva pròpia estratègia d’enfrontament.


El Partit Popular esta descobrint que les mentires, tard o aviat deixen de ser útils i es tornen en contra dels seus emissors.

Evidentment els Populars no han acceptat la seva derrota electoral la dreta i en aquest cas la dreta mes reaccionaria, pensa que el poder es seu i que l’esquerra sempre guanya per alguna cosa aliena al normal, podant en dubte els processos democràtics, que en el seu discurs fan veure que defensen.

El Govern Socialista encapçalat per en José Luis Rodríguez Zapatero, esta demostrant eficiència i compromís amb una manera d’entendre l’Estat Espanyol, més moderna, més solidaria i evidentment més respectuosa amb el funcionament democràtic, aconseguint que les ciutadanes i ciutadans dels nostre país, apreciïn una gestió molt favorable.

El procés de l’Estatut, complicat pro desenvolupat amb un escrupulós respecte de la Constitució Espanyola i les normes de convivència, la Llei d’Ensenyament, la Llei contra la Violència de Gènere, la de les persones amb Dependència, i tantes altres, estan posant l’Estat Espanyol en el Segle XXI finalment.

El contrast es evident amb els darrers anys de Govern Popular, autoritari, reaccionari i ple de casos de corrupció, contrasta de manera clara amb els dos anys de Govern del company ZP. Els ciutadans perceben que aquest govern te paraula, sensibilitat i respecte, i el contrast els esta destruint.

Diuen que quant el teu rival s’equivoca es millor no distreure el seu error, i en cas del procés de pau, el PP entén que aquest triomf dels Socialistes i del conjunt de la població, no el poden permetre.

Ens posaran pals a les rodes, no als socialistes, sinó a totes les ciutadanes i ciutadans que estan il·lusionats amb la perspectiva de finalitzar amb el terrorisme d’ETA, intentant que les solucions tinguin tots els entrebancs possibles, el seu discurs es descompon de manera immediata al veure el resum de la gestió del Govern Socialista.

Parlant de triadors en el procés encapçalat per el Partit Socialista, potser no recorden que aquest govern representa a la majoria de les ciutadanes i ciutadans de l’Estat Espanyol, i que ells un cop més estan sols, instal·lats en la mentirà, el insult i la crispació.

Hem recorden aquella anècdota de fa molts anys quant una tempestat al Canal de la Manega va inutilitzar els cables telefònics entre Anglaterra i Europa, els titulars de la premsa Anglesa deien de bon mati “Europa aïllada”

Senyor del PP, no es distreguin, segueixin donant suport a persones com Zaplana i Acebes, que així aconseguiran el seu objectiu, representar a l’extrema dreta més casposa i reaccionaria.